NEN-EN-ISO 15613

NEN-EN-ISO 15613 biedt essentiële richtlijnen voor het goedkeuren van lasmethoden door middel van een voorafgaande lasproef. Deze norm is toepasbaar op diverse lasprocessen zoals booglassen, autogeenlassen en laserlassen. Elektrolas, gemachtigd door het Nederlands Instituut voor Lastechniek, speelt een sleutelrol in het certificeren van deze methoden om de kwaliteit in de metaalindustrie te waarborgen.

NEN-EN-ISO 15613 richt zich op de beschrijving en goedkeuring van lasmethoden voor metalen, specifiek door het goedkeuren van een lasmethode op basis van een voorafgaande lasproef voor de aanvang van de productie. Deze norm biedt richtlijnen voor het valideren van voorlopige lasmethoden via praktijktesten. Hoewel de principes voornamelijk zijn ontworpen voor technieken zoals booglassen, autogeenlassen, elektronenbundellassen, laserlassen, weerstandlassen, boutlassen en wrijvingslassen, zijn ze breder toepasbaar op andere lasprocessen.


Elektrolas is door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) gemachtigd om lasserskwalifcaties uit te voeren. Dit betekent dat Elektrolas bevoegd is om lasproeven voor jouw lasberijf te organiseren, af te nemen en visueel te beoordelen.

Contact

Wil je graag een kwaliteitssysteem opzetten volgens de norm NEN-EN-ISO 15613 en kun je hierbij ondersteuning gebruiken? Neem gerust contact met mij op via 06-53619541 of michael@elektrolas.com. Je kunt ook je gegevens achterlaten en dan bellen we jou.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden.. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.