NEN-EN-ISO 15614

De NEN-EN-ISO 15614-serie biedt gestandaardiseerde richtlijnen voor het kwalificeren van lasmethoden, essentieel voor het waarborgen van kwaliteit en consistentie in laswerkzaamheden. Met een breed scala aan delen die verschillende materialen en lasprocessen behandelen, is deze normenreeks onmisbaar voor lasbedrijven die streven naar internationale naleving en betrouwbare lasprestaties.

NEN-EN-ISO 15614

De NEN-EN-ISO 15614-serie is een uitgebreide internationale normenreeks voor het kwalificeren van lasmethoden, cruciaal voor het garanderen van kwaliteit en consistentie in laswerkzaamheden. Deze normenreeks biedt gedetailleerde richtlijnen voor het uitvoeren van lasproeven, die essentieel zijn om lasmethoden te certificeren voordat ze in praktijk worden gebracht. Zodra een lasmethode is gekwalificeerd, mag een lasbedrijf de technieken toepassen binnen het geldigheidsgebied van het betreffende lascertificaat, en is het mogelijk om tegelijkertijd de lasser te certificeren.

De structuur van de NEN-EN-ISO 15614 is onderverdeeld in diverse delen, elk gericht op verschillende materialen en lasmethodes:
  • NEN-EN-ISO 15614-1 behandelt boog- en autogeenlassen van staal, evenals booglassen van nikkel en nikkellegeringen.
  • NEN-EN-ISO 15614-2 focust op booglassen van aluminium en aluminiumlegeringen.
  • NEN-EN-ISO 15614-3 tot en met NEN-EN-ISO 15614-9 dekken andere specifieke materialen en lasprocessen, zoals smeltlassen van gietijzer, reparatielassen van aluminiumgietstukken, en lassen van pijpen aan pijp-plaatverbindingen.
  • NEN-EN-ISO 15614:10 richt zich op geavanceerde technieken zoals elektronenbundel- en laserlassen.

Elektrolas voert lasserskwalificaties uit volgens Europese en Amerikaanse normen. Hierdoor heb je absolute zekerheid over de kwaliteit van het laswerk in jouw lasbedrijf. Daarnaast kun je op basis van de afgenomen lasserskwalificatie aantonen dat er sprake is van bevoegdheid om volgens de norm te mogen lassen.

Contact

Wil je graag een kwaliteitssysteem opzetten volgens de norm NEN-EN-ISO 15614 en kun je hierbij ondersteuning gebruiken? Neem gerust contact met mij op via 06-53619541 of michael@elektrolas.com. Je kunt ook je gegevens achterlaten en dan bellen we jou.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden.. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.