NEN-EN-ISO 14732

NEN-EN-ISO 14732 is een internationale norm die zorgt voor de kwalificatie van operators van lasapparaten of -robots. Deze norm is breed geaccepteerd in diverse industrieën.

Het is belangrijk dat tijdens de kwalificatie van een operator niet alleen zijn vaardigheden worden getest, maar ook zijn kennis en begrip van hoe het lasapparaat of de robot werkt.

NEN-EN-ISO 14732

Wat is NEN-EN-ISO 14732?
De NEN-EN-ISO 14732 is een internationale standaard die essentieel is voor professionals in de lasindustrie. Deze norm zorgt ervoor dat lasoperators adequaat gekwalificeerd zijn om lasapparaten en robots te bedienen. Het biedt richtlijnen om metaalbewerking zowel veilig als effectief uit te voeren, wat cruciaal is voor de kwaliteit van het werk.

Doelgroep van deze norm
Deze norm is bedoeld voor professionals die direct lasapparaten of -robots bedienen. Het is niet van toepassing op medewerkers die uitsluitend verantwoordelijk zijn voor ondersteunende taken zoals het laden en lossen van apparatuur.

Toepassing van de norm
De NEN-EN-ISO 14732 wordt toegepast wanneer de vereisten van een contract of een specifieke regelgeving de kwalificatie van laspersoneel noodzakelijk maken. Het gebruik van deze norm verzekert dat lasoperators over de vereiste vaardigheden en kennis beschikken om hun taken naar behoren uit te voeren.

Belang van de norm
Deze internationale norm is een benchmark voor de kwalificatie van laspersoneel en wordt erkend in tal van industrieën wereldwijd. Het bezit van een certificaat volgens deze norm betekent niet alleen dat een operator bekwaam is in het lassen, maar ook dat hij grondige kennis heeft van de werking van zijn apparatuur.

Contact

Op zoek naar een kwaliteitssysteem met betrekking tot NEN-EN-ISO 14732 óf heb je gewoon een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via: 06-53619541 of michael@elektrolas.com. Ook is het mogelijk om je gegevens achter te laten via de onderstaande button.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden.. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.