NEN-EN-ISO 15607

NEN-EN-ISO 15607 is een belangrijke norm voor het specificeren van lasprocedures en kwalificaties van lassers in de metaalbewerkingsindustrie. Deze norm rust zich op het vaststellen van procedures voor het lassen van metalen. Inclusief specificaties voor materialen, lasmethoden, lasparameters en kwaliteitscriteria.

NEN-EN-ISO 15607

NEN-EN-ISO 15607 is een Europese norm die betrekking heeft op het specificeren van lasprocedures en -kwalificatie van lassers in de metaalbewerkingsindustrie. Deze norm richt zich op het vaststellen van procedures voor het lassen van metalen, inclusief specificaties voor materialen, lasmethoden, lasparameters en kwaliteitscriteria.

Het doel van NEN-EN-ISO 15607 is om consistentie en uniformiteit te garanderen bij het opstellen van lasprocedures en het kwalificeren van lassers. Door te voldoen aan deze norm kunnen organisaties vertrouwen op gestandaardiseerde procedures die resulteren in hoogwaardige lasverbindingen die voldoen aan de vereiste technische specificaties en normen.

De norm omvat richtlijnen voor het documenteren en evalueren van lasprocedures, evenals criteria voor de kwalificatie van lassers op basis van hun vaardigheden, ervaring en competentie. Het naleven van NEN-EN-ISO 15607 is essentieel voor organisaties die streven naar consistentie, kwaliteit en naleving van industriële normen in hun lasprocessen.

Elektrolas is gemachtigd door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en voert lasserslasmethodekwalificaties uit volgens Europese en Amerikaanse normen. Met onze expertise en certificering zijn we bevoegd om bedrijven te helpen bij het naleven van deze normen en het opzetten van kwalitatief hoogwaardige lasprocessen. Bij Elektrolas kunnen bedrijven rekenen op professioneel advies, ondersteuning bij het opstellen van lasprocedures, en het kwalificeren van lassers volgens de vereiste normen.

Contact

Wil je graag een kwaliteitssysteem opzetten volgens de norm NEN-EN-ISO 15607 en kun je hierbij ondersteuning gebruiken? Neem gerust contact met mij op via 06-53619541 of michael@elektrolas.com. Je kunt ook je gegevens achterlaten en dan bellen we jou.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden.. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.