NEN-EN-ISO 15610

NEN-EN-ISO 5610 gaat over de specificatie en kwalificatie van lasprocedures voor booglassen en autogeenlassen. Deze norm legt onder andere vast hoe een lasprocedure gekwalificeerd kan worden. 
 
Heb je als bedrijf te maken met deze norm en zou je graag wat meer advies willen hebben? Elektrolas heeft de expertise en kennis in huis om met jou in oplossingen mee te denken. Daarnaast zijn wij bevoegt volgens de Europese en Amerikaanse normen om kwaliteitsystemen en lasmethodekwalificaties uit te rollen. 

NEN-EN-ISO 15610

NEN-EN-ISO 15610 is gericht op de specificatie en kwalificatie van lasprocedures voor booglassen en autogeenlassen. Het is echter belangrijk op te merken dat deze norm niet van toepassing is in situaties waar specifieke eisen worden gesteld aan de lasverbinding, zoals hardheid, kerftaaiheid, voorwarmen, beheerste warmte-inbreng, tussenlaagtemperatuur en warmtebehandeling na het lassen.

De norm legt vast hoe een lasprocedure gekwalificeerd kan worden door gebruik te maken van geteste gegevens over lastoevoegmaterialen. Hierbij wordt voortgebouwd op de eisen uiteengezet in ISO 15607. Daarnaast wordt de reikwijdte van de kwalificaties aangegeven, waarbij richtlijnen worden verstrekt voor het proces van kwalificatie van lasprocedures, inclusief het uitvoeren van proeflassen, het testen van de lassen en het documenteren van de resultaten.

Door zich te conformeren aan deze norm, kunnen organisaties ervoor zorgen dat hun laswerkzaamheden worden uitgevoerd met de juiste technieken en volgens geldende kwaliteitsnormen. Dit draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit en betrouwbaarheid van gelaste constructies.

Contact

Wil je graag een kwaliteitssysteem opzetten volgens de norm NEN-EN-ISO 15610 en kun je hierbij ondersteuning gebruiken? Neem gerust contact met mij op via 06-53619541 of michael@elektrolas.com. Je kunt ook je gegevens achterlaten en dan bellen we jou.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden.. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.