NEN-EN-ISO 15611

NEN-EN-ISO 15611 gaat over de traceerbaarheid van de opgedane laservaring van de lasser. Dit houdt in wanneer deze norm vermeldt staat in de contract eisen van de eindklant. Er aangetoont dient te worden dat er sprake is van bevoegdheid. Hierdoor zal een lasserskwalificatie opgenomen moeten worden, om dit te kunnen vaststellen. 

Elektrolas is door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) gemachtigd om lasserskwalificaties uit te voeren. DIt betekent dat Eelktrolas in staat is om lasproeven voor jouw lasbedrijf te orgaiseren, af te nemen en visueel te beoordelen. 

NEN-EN-ISO 15611

NEN-EN-ISO 15611 gaat over de beschrijving en goedkeuring van lasmethoden voor metalen op basis van opgedane laservaring. Deze Europese norm verschaft de noodzakerlijke informatie voor de uitleg van de eisen aangehaald in EN-ISO 15607 voor de goedkeuring van lasmethoden gebaseerd op laservaring. Aanvullend geeft deze norm het geleidsheidsgebied en de geldigheid aan. Het gebruik van deze Europese norm kan beprkt worden door een toepassingsnorm of een specificatie. 

Elektrolas voert lasserskwalificaties uit volgens Europese en Amerikaanse normen. Hierdoor heb je absolute zekerheid over de kwaliteit van het laswerk in jouw lasbedrijf. Daarnaast kun je op basis van de afgenomen lasserskwalificatie aantonen dat er sprake is van bevoegdheid om volgens de norm te mogen lassen.

Contact

Wil je graag een kwaliteitssysteem opzetten volgens de norm NEN-EN-ISO 15611 en kun je hierbij ondersteuning gebruiken? Neem gerust contact met mij op via 06-53619541 of michael@elektrolas.com. Je kunt ook je gegevens achterlaten en dan bellen we jou.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden.. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.