Las tent of las parasols

20-12-2023

Wat is een las tent of een las parasol? Waar voor worden ze gebruikt? Waar let je op tijdens een aankoop? 
 

Tenten en parasols worden gebruikt om mensen en materialen te beschermen tegen kou, regen, wind of andere ongunstige weeromstandigheden. Dit is vooral belangrijk op plaatsen waar het weer snel kan veranderen. 

Door het inzetten van parasols of tenten blijft het temperatuur hetzelfde. Dit zorgt ook voor een constante kwaliteit. Ook draagt deze bescherming bij aan het voorkomen van corrosie op het laswerkstuk en minimaliseert de kans op lasfouten veroorzaakt door externe factoren. 
 

Veiligheid 

Ook draagt het inzetten van tenten en parasols bij het waarborgen van veiligheid. Deze middelen zorgen voor een geïsoleerde ruimte. Ook verminderen ze de blootstelling aan externe gevaren. Hierdoor kan een las zorgvuldig gelegd worden. Zonder lasfouten die veroorzaakt worden door externe factoren. 
 

Het aankopen van las tenten en las parasols

Heb je voornamelijk te maken met koude temperaturen óf kom je op locaties waar de temperatuur kan schommelen. Dan is een las tent of een las parasol dé oplossing. Het is daarbij wel van belang welke type je koopt, omdat je verschillende maten hebt. Om een goede keuze te maken kun antwoord geven op de volgende vragen:

  • Voor hoeveel lassers is het nodig?
  • Wordt de las tent of las parasol op locatie gebruikt?
  • Wordt het voor buiten of binnen gebruikt?
  • Moet het één of meerdere openingen hebben?
  • Moet het vlam vertragend zijn?

De bovenstaande vragen zullen je zoektocht naar een geschikte las tent of las parasol makkelijk maken. Elektrolas biedt verschillende las tenten en parasols. Via deze link kun je het assortiment bekijken: shop

Mocht je er niet uit komen? Geen probleem! Het klantsupport van Elektrolas staat klaar om je te helpen. Zij zullen je wensen bespreken en een passende oplossing aanbieden. 

Contact